A vízkövesedést okozó kemény víz elleni védekezés a háztartásokra és az ipari egységekre is ugyanazt a feladatot rója: a víz megfelelő lágyítását. A legmodernebb technológia alapján gyártott ipari és háztartási vízlágyító berendezéseink magas minőségüknek és hosszú élettartamuknak köszönhetően megbízható, kiszámítható vízlágyító teljesítményt nyújtanak ipari üzemek, mosodák, éttermek, kávézók, kórházak, fogorvosi rendelők számára éppúgy, mint a kis vízfogyasztású családoknak.

Ipari vízlágyító berendezések

Az ipari egységek, üzemek és szolgáltatók zökkenőmentes működéséhez a vezetékes víz tisztítása mellett vízlágyításra – azaz megfelelő vízlágyító berendezésre is szükség van. A kemény víz ugyanis számos problémát, hosszabb távon komoly károkat okozhat az eszközparkban. Ipari vízlágyító berendezéseinkkel a kisebb vízfogyasztású vállalkozásoktól egészen a nagy vízfelhasználó üzemekig, minden igényt ki tudunk elégíteni. Készülékeink 1-200 m³/h vízlágyító kapacitással, automata, idő- és/vagy mennyiségvezérelt vezérlőfejjel is elérhetőek, 1-2- vagy 3 oszlopos kivitelben.

Egyoszlopos ipari vízlágyító készülék

Egyoszlopos ipari vízlágyítók

Az egyoszlopos vagy szakaszos üzemű ipari vízlágyító alkalmazása akkor javasolt, ha az óránkénti és napi lágyvízszükséglet viszonylag állandó, és a vízfogyasztás nem folyamatosan 0-24 órában működik. Egyoszlopos ipari vízlágyító berendezésünk teljesítménye 0,6-7,9 m³/h.

Kétoszlopos (mennyiség-vezérelt) ipari vízlágyító készülék

2 oszlopos vízlágyítók

A kétoszlopos, mennyiségvezérelt ipari vízlágyító készülékek felépítésükből adódóan folyamatos lágyvíz szolgáltatást tesznek lehetővé. Egyidejűleg csak az egyik oszlop van üzemben, így a vízlágyító hatásért felelős gyanta kimerülése esetén automatikusan történik az oszlopváltás és indul a kimerült vízlágyító oszlop regenerálása. E típusból kínálatunkban kétféle vízlágyító kapható: Duplex (0,4-100 m³/h teljesítménnyel), és Parallel (0,4-100 m³/h kapacitással).

Háromoszlopos (mennyiség-vezérelt) ipari vízlágyítók

3 oszlopos ipari vízlágyítók

Automata vezérlésű, folyamatos üzemű, ipari vízlágyító készülék, nagy vízfelhasználóknak (3,6-200 m³/h), amely akár napi 24 órás lágyvíz előállítására is alkalmas. A berendezés három egységében két gyantatartály található, az ezekben található ioncserélő gyanta végzi a vízlágyítást, míg a harmadik oszlopban lévő sóoldó a regeneráláshoz szükséges. Amíg az egyik vízlágyító gyantaoszlop a lágyított vizet szolgáltatja, addig a másik regenerál, így biztosítható a folyamatos lágyvízellátás.

Háztartási vízlágyítók

A vízkő elleni védekezés leghatékonyabb módszere az ioncserélő, automata vízlágyító készülék használata. A gyanta maga vízlágyító tulajdonságú, eltávolítja a víz keménységét adó kalcium- és magnéziumionokat, amiért nemcsak a zuhanyfej, a beépített WC tartály, a mosógép fűtőcsöve, a kazán és a bojler lesz hálás, hanem a bőrünk és a ruháink is. Háztartási vízlágyító berendezéseink széles választékban állnak rendelkezésre, így az egyedi igényeket is ki tudjuk elégíteni.

Háztartási vízlágyító készülék

A háztartási vízlágyítással kapcsolatban további tudnivalókért kattintson ide, vagy hívjon minket a +3630 212 3501 telefonszámon!

Háztartási vízlágyítás