Miért van szükség vízkezelésre, víztisztító berendezésre? A víz a legfontosabb alapvető élelmiszerünk. A tiszta, nehézfémektől, kórokozóktól és egyéb szennyeződésektől megtisztított ivóvíz biztosítása egyrészt EU-s előírás olyan gyárakban és szolgáltató intézményekben, ahol a makulátlan tisztaságú víz alapkövetelmény. Másrészt egyre többen ismerik fel, hogy a palackozott ásványvíz sem nem fenntartható, sem nem kifizetődő megoldás, arról nem is beszélve, hogy főzéshez, tea, kávé készítéséhez, valamint tisztálkodáshoz azért mindannyian csapvizet használunk. Amennyiben fenntartásai vannak a csapvízzel kapcsolatban, de PET-palackos ásványvíz fogyasztását sem tartja megfelelő alternatívának, akkor a profi vízkezelés megoldja problémáját.

Cégünk többféle víztisztító berendezést is kínál, hogy az ipari felhasználók mellett a közületek és a háztartások csapvize is kifogástalan minőségű legyen!

Víztisztító berendezések

Arzénmentesítő víztisztító

arzénmentesítőMa Magyarországon több száz település ivóvize magas arzéntartalmú, amelynek huzamosabb ideig történő fogyasztása egészségkárosodást okozhat. Az egészséges, alacsony arzéntartalmú ivóvíz biztosítása uniós követelmény. A korábbi 50µg helyett az egészségügyi határérték jelenleg 10µg/liter, a helyi vízszolgáltatóknak ezért olyan arzénmentesítő víztisztító rendszereket kell kiépíteniük, amelyekkel a megengedett határérték alatt tartható az arzén vízben oldott mennyisége. Mivel az átállás nem megy gyorsan és zökkenőmentesen, ezért az arzénszűrő vízkezelés szükséges lehet óvodáknak, iskoláknak, központi vízműveknek, szállodáknak.

Vas- és mangánmentesítő víztisztító

BWT-vastalanítóA túl sok vas és mangán nemcsak barnássá és ihatatlanná teszi az ivóvizet és az azzal mosott ruhákat, hanem egészségtelenné is: az extrém vasterhelés akár vasmérgezést is okozhat. Sokan nem tudják, milyen oldott anyagokat is tartalmaz a csapvíz, ezért érdemes megmérni vagy bevizsgáltatni. A vas határértéke 0,2mg/liter, míg a mangáné 0,05mg/liter, tehát ha a vízvizsgálat során ennél magasabb értéket kapunk, mindenképpen vízkezelésre van szükség. A magyar háztartások több mint 3 százalékában magasabb ezeknél az értékeknél a vezetékes víz vastartalma. Speciális, nyomásálló töltettel rendelkező víztisztító tartályunkkal azonban könnyedén kivonható a csapvízben oldott vas és a mangán is. A víztisztító készülék használata egyszerű, mivel átfolyós rendszerben működik, így elég rákötni a vízhálózatra, és a csap megnyitásával máris fogyasztható a tiszta, vastalanított ivóvíz.

UV csírátlanító víztisztító

slt_series_sAz ivóvízben nemcsak ásványi anyagok és nyomelemek találhatók, hanem sajnos baktériumok és vírusok is, melynek határértékét szabványban rögzítik, a víztisztítás tehát követelmény, mert a határérték átlépése esetén fertőzések alakulhatnak ki. A csírátlanítás azt jelenti, hogy az UV fény fertőtlenítő hatását kihasználva teljesen megtisztítjuk ezektől a kórokozóktól a vezetékes vizet. Az ultraviola fény köztudottan megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését és szaporodását, az így elért bakteriális tisztaságú víz kiemelten fontos pl. kórházakban, orvosi-, fogászati rendelőkben és vendéglátó egységekben. A víztisztító készülék előnye, hogy nem okoz kémiai változást a vízben, működése teljesen automata, karbantartása gazdaságos és egyszerű.

Teljes sótalanítás (fordított ozmózisos víztisztító)

RO2000_lA fordított ozmózis elven működő sótalanító (RO), víztisztító berendezések egyik fő eleme a membránszűrő, amely a vízben lévő összes szerves szennyeződést, baktériumot, ásványi anyagot és nehézfémet eltávolítja a vezetékes vízből, így szinte desztillált víz minőségű folyadékot kaphatunk. A megfelelő vízkezeléshez és a teljes sótalanító víztisztító rendszer kialakításához elengedhetetlen a kezelendő kútvíz vagy vezetékes víz előzetes bevizsgálása. Az ipari fordított ozmózis elvén működő vízkezeléssel szinte teljes mértékben ki tudjuk váltani a korábban használt ioncserés sótalanítást. Az ioncserés sótalanító víztisztítással szemben a fordított ozmózisos víztisztító készülék egyik legnagyobb előnye, hogy környezetbarát.