Vas- és mangánmentesítés

Vigyázz a vasas vízzel!

Ha az ivóvized rozsdás barnás színű, pici lerakódások úszkálnak benne, az íze savanykás, fémes, akkor valószínűleg túl sok benne a vas. A túl sok vas pedig nem csak esztétikai, hanem egészségügyi problémákhoz is vezethet. De van megoldás.

Miért gond, ha túl sok vas van az ivóvízben?

BWT-vastalanítóHa a vízben túl sok a vas és a mangán, az több problémát is okoz: egyrészt ihatatlanná válik a víz, másrészt a vas elszínezi, ezért nem lehet vele mosni, a szanitereid pedig heteken belül vasbarnákká válnak, és ki kell őket cserélned. A legnagyobb baj azonban az, hogy a túl sok vas – rövid távon – bélirritációt (értsd folyamatos hasmenést) okoz, hosszú távon pedig extrém vasterhelésnek teszed ki a szervezetedet, és akár vasmérgezést is kaphatsz.

Így mérd meg

Ha az a gyanúd, hogy túl sok a vízben a vas, akkor a legegyszerűbb, ha megméred. Sok boltban lehet kapni vastartalom mérőcsíkot: ezzel otthon percek alatt megmérheted. Ha nem tudsz vastartalom mérőcsíkot szerezni (vagy jobban bízol a laboratóriumokban), vegyél mintát a vízből, vidd el egy vízvizsgálatot végző laborba, ahol kémiai és biológiai vizsgálatot egyaránt végeznek. Ha azt az eredményt kapod, hogy túl vasas a vized, meg kell tisztítanod. Ezt pedig ránk bízhatod.

Megtisztítjuk a vizedet!

Van egy speciális, nyomásálló töltettel rendelkező tartályunk, amelyik kivonja a vasat és a mangánt a vízből, és újra tökéletesen tiszta ivóvized lesz. A  tartály átfolyós rendszerben kezeli a vizet, egyszerűen csak rá kell kötni a vízhálózatodra. (Ez nem jár bontással, zajjal, és átalakítanod sem kell semmit) Semmi más nem kell hozzá, mint egy fagymentes hely és áram. Ha bekötöttük, akkor a vasas, mangános víz belefolyik az egyik oldalon, a berendezés megtisztítja, és te a csapodból már a megtisztított ivóvízhez jutsz hozzá. Mivel az eszköz átfolyó jellegű, ezért soha, egyetlen pillanatig sem maradsz tökéletesen tiszta, folyóvíz nélkül.

Írj nekünk emailt, vagy hívj minket telefonon,
+36 30 327 1714 és minden kérdésedre választ adunk.

Egészség, mindenek felett

Magyarországon a háztartások több mint 3%-ban valamennyivel magasabb a vízben a vastartalom, mint a megengedett határérték. Ha nálad is, tudd, hogy ez egészségkárosodást okozhat, ezért a lehető leghamarabb lépned kell.

Vas és mangánmentesítés forróvonalunkon szakértő kollégánk várja a hívásodat: tedd fel neki a kérdésedet most, ne idd a barna, egészségtelen, vassal teli vizet tovább.

Hívj minket most: +36 30 327 1714

Kérd ajánlatunkat