UV csírátlanítás

Kérd ajánlatunkat!

A te ivóvized elég tiszta? 

Akárhogyan is tisztítják az ivóvizedet, mégis gyakran hallani a híradásokban arról, hogy hazánkban tömegesen lettek rosszul az ivóvíztől, főleg idősek, érzékenyebb gyomrúak és gyerekek. Ez azért van, mert nem teljesen tiszta vizet iszol. Mit tehetsz te, hogy tényleg tökéletesen tiszta vizet igyál?

Baktériumok, vírusok vannak a vizedben!

Amikor a vizet ivóvízzé tisztítják, megpróbálják kiszűrni belőle a benne található összes baktériumot, és vírust. Egyes mérések szerint hazánkban a csapvíz sokkal tisztább mint (például) az ásványvizeink, mégis gyakran hallani olyat, hogy az emberek – mintha vírusos fertőzést kaptak volna el – rosszul lesznek a csapvíztől.

A víz amit iszol: mágikus mérőszám

Mindennek van egy mérőszáma: ha például fáj a fejed, és beveszel egy gyógyszert, akkor van benne valamennyi hatóanyag: annyi, amennyi a legtöbb embernél elmulasztja a fájdalmat. Ha nem hat, akkor kezdesz el gondolkodni, hogy biztosan elég hatóanyag van-e benne?

A vizet, amit megiszol, megtisztítják, de csak egy határig. Ha az alatt a határ alatt található benne szennyezőanyag, az – elvileg – nem befolyásol téged, a víz nem okoz gondot. De mi történik, ha véletlen hiba lép fel (azaz egy ideig, akár csak 1 óráig is, de nem tökéletesen tisztítják), vagy te érzékenyebb vagy a visszamaradt bacilusokra, vírusokra, esetleg egy kisgyerek van a családban, akinek az immunrendszere gyengébb?

Mi lehet az ivóvizedben?

Ezt megpróbáljuk egyetlen mondatban, és semmiképpen sem rádijesztve összegezni. Lehetnek benne baktériumok: olyanok, melyek hasmenéses, hányásos tüneteket, vagy gyulladásokat okozhatnak, ilyen például a coli, amiről hallottál már, de lehet benne nitrit, nitrát, de a legrosszabb, hogy akár arzén is (Öt évvel ezelőtt a magyar szabvány 5-ször annyi arzént engedett a vízbe, mint például az osztrák). Mi lehet a megoldás?

UV-fény a megoldás?

Az, ha csírátlanítod a vizedet, azaz mielőtt megiszod, azelőtt UV fénnyel kezeled. Az ultraviola fény segítségével ugyanis megakadályozhatod a mikroorganizmusok szaporodását és fejlődését, valamint ezzel együtt a vízben lévő jelenlétüket is meg tudod szüntetni. Erre való az UV csírátlanító készülékünk.

Az UV csírátlanító készülék: a megoldás

Ha szeretnél tényleg tiszta vizet inni, akkor szükséged lehet egy UV csírátlanító készülékre. A készülék előnye nem csak az, hogy sokkal többet tud, mint a víztisztítókészülékek, hanem semmiféle kémiai elváltozást nem okoz a vízben és 100% a hatékonysága, ezért az UV kezelés után egyetlen baktérium, vírus sem marad a vízben. Többféle UV csírátlanító készülék van: találjuk meg közösen azt, amelyik neked a legjobb.

Kérd ajánlatunkat!

Ha szeretnél végre valóban tiszta vizet inni, akkor kattints ide, és írj nekünk, vagy azonnal hívd a 06 30 212 3501-es számot, ahol szakértő kollégáink segítenek neked.