Teljes sótalanítás (fordított ozmózis)

A fordított ozmózis elven működő sótalanító (RO)berendezések egyik fő eleme egy olyan membránszűrő, amelynek a nyílása nem nagyobb mint 0,0001 mikron. Ezzel a berendezéssel a vízben lévő összes szerves szennyeződést, baktériumot, ásványi anyagot és nehézfémeket eltávolíthatjuk a vízből, így szinte desztillált víz minőségű folyadékot kaphatunk.

A technológia alapja, hogy egy szivattyú segítségével nagy nyomású vizet nyomunk át az ozmózis membránon, ami által a víz két különböző anyagra válik szét, a permeátumra – ez a tisztított víz – és a koncentrátumra – ez pedig a szennyvíz. A víztisztítás elkezdése előtt nagyon fontos, hogy megvizsgáljuk a kezelendő víz minőségét. Az RO berendezés legtöbbször a vízkezelő rendszer végére van beépítve. gazdaságos és hosszútávon való üzemeltetését, mechanikus és aktívszénszűrő, valamint vízlágyító berendezés biztosítja.A felhasználás módjától függően, ezt kiegészíthetjük még a célnak megfelelő vegyszeradagolókkal is.

Felhasználási területei a gyógyszeripar, kazántápvíz kezelés, autóalkatrész-gyártás, kozmetikai ipar, síküveg és félvezető gyártás .
Nagy előnye a kevertágyas sótalanítókkal szemben, hogy környezetbarát és nem igényel sűrű karbantartást.

Érdekli az teljes sótalanítás? További információért írjon nekünk vagy hívja a +3630 212 3501 telefonszámot

Sótalanító berendezés