Ipari vízlágyítás

Az ipari egységek, üzemek és szolgáltatók zökkenőmentes működéséhez a vezetékes víz tisztítása mellett vízlágyításra – azaz megfelelő vízlágyító berendezésre is szükség van. A kemény víz ugyanis számos problémát, hosszabb távon komoly károkat okozhat az eszközparkban. Ipari vízlágyító berendezéseinkkel a kisebb vízfogyasztású vállalkozásoktól egészen a nagy vízfelhasználó üzemekig, minden igényt ki tudunk elégíteni. Készülékeink 1-200 m³/h vízlágyító kapacitással, automata, idő- és/vagy mennyiségvezérelt vezérlőfejjel is elérhetőek, 1-2- vagy 3 oszlopos kivitelben.

Kérjen ajánlatot!

1 oszlopos ipari vízlágyítók (0,6-7,9 m³/h)

Automata, mennyiségvezérelt
A felépítési módból (1 oszlop) adódóan ezek a berendezések szakaszos üzemben működnek. Az átfolyt vízmennyiséget beépített áramlásmérő méri és a gyanta kimerülése esetén automatikusan azonnal, vagy a kívánt időpontban indul a regenerálás. Ez idő alatt a vezérlőfej kivitelétől függően a lágyvíz szolgáltatás megszűnik, vagy kezeletlen formában folytatódik. A regenerálás elindítása bármikor, egy gomb megnyomásával elindítható, az automata üzemmódtól függetlenül.

Automata, idővezérelt
A felépítési módból (1 oszlop) adódóan ezek a berendezések is szakaszos üzemben működnek. A regenerálás indítása automatikusan, a beállított időintervallumok alapján történik. Ez esetben a gyanta kapacitását figyelembe véve kell beállítani a regenerálás gyakoriságát.

Félautomata
A regenerálás indítása csak manuálisan történik bármely időpontban egy gomb megnyomásával. A vezérlőfej egy külön adapter segítségével programozható, így a regenerálás minden ciklusa a kívánt értékre állítható.

 

 

1oszlopos

2 oszlopos ipari vízlágyítók, mennyiség-vezérelt

Duplex (0,4-100 m³/h)
A felépítéséből adódóan folyamatos lágyvíz szolgáltatást tesz lehetővé. Egyidejűleg csak az egyik oszlop van üzemben. A gyanta kimerülése esetén automatikusan történik az oszlopváltás és indul a kimerült oszlop regenerálása.

Parallel (0,4-100 m³/h)
A felépítéséből adódóan folyamatos lágyvíz szolgáltatást tesz lehetővé. Egyidejűleg mindkét oszlop üzemben van, így a duplex kivitelhez képest kétszer akkora áramlási teljesítményt tesz lehetővé, azonos méretek mellett. Mindkét oszlop külön vezérlőfejjel rendelkezik, amelyek egy kommunikációs kábellel vannak összekötve. Ezáltal egyidejűleg csak az egyik oszlopon történhet a regenerálás.

3 oszlopos ipari vízlágyítók (3,6-200 m³/h), mennyiségvezérelt

A felépítéséből adódóan folyamatos lágyvíz szolgáltatást tesz lehetővé. Egyidejűleg a három oszlopból kettő üzemben van, egy pedig készenlétben. Mind a három oszlop külön vezérlőfejjel rendelkezik, amelyeket kommunikációs kábel köt össze. A kimerült oszlop átváltása és regenerálása automatikusan történik.

 

Érdekli az ipari vízlágyítás? További információért írjon nekünk vagy hívja a +36 30 327 1714 telefonszámot