Károkat okozhat a kemény víz, a vízkő

Magyarország nagyobb részén kemény a víz, és ezzel nem csak az a gond, hogy a csapteleped csúnya lesz, gyakran kell tisztítanod, vagy tönkremehet a mosógéped, hanem akár neked is okozhat szervi bajokat: például vesekövet. Elmondjuk, miért lágyítsd a vizedet.

A kemény víz lágyítása

Háztartási vízlágyító készülék

Miért rossz a kemény víz?

Egyetlen mondattal: azért, mert a kemény víz tele van – például –  kalciummal, és magnéziummal, és ne hidd, hogy a vízkő ellen tökéletes védelem, ha évente kétszer háromszor ecetgőzbe burkolod a fél házat (vagy sózod, esetleg szódabikarbónázod) és ezek segítségével leszeded a csapról a zuhanyról a lerakódásokat. Ekkor, ugyanis semmi mást nem csináltál, mint a látható részeket megszabadítottad a kemény víz okozta problémáktól, de semennyit nem foglalkoztál magaddal, a vízcsövekkel, vagy bármilyen olyan – vízzel érintkező tárggyal, mint a mosógéped, bojlered, vagy éppen a kávéfőződ.

Mit okoz a kemény víz, a vízkő?

Például azt, hogy tönkreteszi a csöveidet, és előbb utóbb annyi lerakódásod lesz, hogy alig folyik át a víz rajta, ami folyik az meg mocskosabb lesz, mintha egy pocsolyából innál, de emellet például a kemény víz a vesekő egyik okozója: iszod azt a vizet, amiben elképesztő mennyiségű kalcium van, ami neked nem kell, folyamatosan kemény munkára készteti a vesédet, és ha egyszer csak a veséd már nem tudja kiválasztani, az egyik reggel arra kelsz, hogy megőrülsz a fájdalomtól: mert veseköved lett.

Mit érdemes tenned?

Szeretnénk azt javasolni, hogy nézz rá a vízkeménység térképre és döntsd el, kell-e neked vízlágyító. Magyarországon egyszerűen mindenhol olyan kemény a víz, hogy érdemes lágyítani. Főleg akkor ha látható jelei vannak: ha le kell szedned a vízkövet időnként a csapról, és a zuhanyról: mert akkor különösen kemény  a vized, és biztos, hogy lágyítani kellene.

Vízlágyító készülék

BWT háztartási vízlágyító

 

Megoldás: a vízlágyító készülék

Egy lakásban, házban az egyik legdrágább az épületgépészet plusz a csövek, a csapok, mert ha ezeket megeszi a lerakódott vízkő, és javítani kell, az nem csak idő, nem csak zajos és drága, hanem bosszantó is, mert meg tudtad volna előzni azzal, ha vízlágyító berendezést használsz. Előzd meg a bajt, és ne csak a tüneteket kezeld.

 

 

Kattints ide, írj nekünk mailt, vagy hívd fel a + 36 30 212 3501 számot. Szakembereink segítenek Neked kiválasztani azt, hogy milyen vízlágyító berendezésre lehet szükséged. Vedd fel velünk a kapcsolatot most.